Luin tämän mielenkiintoisen artikkelin Applen iPadin käyttämisestä lastensatujen lukemiseen. Laitteen teknologian avulla tutuista tarinoista saa huiman visuaalisia, interaktiivisia – jopa tarinankertojia. Mihin niitä vanhempia enää tarvitaan, jos kone lukee kaikki sadut? Tämä pisti minut miettimään, että eikös se lapsen mielikuvituksen kehittäminen ole juuri se seikka, miksi satujen kertominen ja kuuntelu on niin mukavaa – ja kehityksen kannalta hyödyllistä? Puhumattakaan lapsen lukutaidon kehittymisestä niitä lukiessa. Perinteinen E-Ink-pohjainen lukulaite säilyttää perinteisen käyttökokemuksen, sitä voi lukea ja sitä luetaan lapselle kuin kirjaa. Mitä mieltä olette, kumpi parempi? Katsottuani tämän videon, keskityin johonkin ihan muuhun kuin tarinaan?
e-kirja (lapsen mielikuvitus) vs. iPad (interaktio)
24 toukokuun, 2010 Tekijä santeris
Ei tuo mielestäni kamalasti eroa noista vanhoista (tai uusista) pop-up kirjoista, jotka pysäyttävät katselemaan ja hämmästelemään (ainakaan itseäni se ei lapsuudessani kamalasti haitanut). Esimerkkinä vaikka Little Prince, jonka taannoin hankin http://www.youtube.com/watch?v=2DKJCdhx0oQ
Ehkä videossa oli vaan hitusen hektinen leikkaus + materiaalia oli nopeutettu aika rankalla kädellä. Ei ehkä paras mainosvideo tuollaiseen.