Elisa julkaisi tänään Suomen laajimman e-kirjavalikoiman osana Elisa Kirja -palvelua. Palvelu on laiteriippumaton, joten sitä on mahdollista käyttää niin tableteilla, älypuhelimilla, lukulaitteilla kuin tietokoneellakin.
Palvelussa on jo nyt yli 400 kirjaa, joista osa maksuttomia suomenkielisiä klassikoita. Elisa tarjoaa kirjoja myös yksinoikeudella. Ensimmäinen yksinoikeudella toimiva yhteistyökumppani on CrimeTime-kustantamo, jonka myötä Elisa Kirja -palveluun luvataan täysin uudentyyppistä sähköistä kirjallisuutta jo kevään aikana.
Lisätietoa löytyy Elisan tiedotteesta.
Ongelma näyttää olevan se tavallinen: Täysin naurettava hintataso. Miksi ihmeessä e-kirjasta edelleen yritetään rahastaa kovakantisen kanssa sama hinta?
Timo,
onko ajatuksiisi juolahtanut semmoinen, että kirjaa ostaessasi ostat itseasiassa lukukokemuksen, toisin sanoen elämyksen tai tarinan, ajanvietettä, tietoa, taidetta tai viihdettä. Et siis periaatteessa ostaisi niitä muutaman euron arvoisia kansia tai painopaperia ilman minkäänmoista sisältöä, eikö? Eihän siinä olisikaan mitään järkeä. Ostat hengentuotteen, joka saa aikaan nautintoa, ainakin parhaassa tapauksessa.
Samalla satut maksamaan kirjailijalle palkkaa.
Henning Mankell sanoi taannoin, että ”on aivan sama, missä muodossa ihmiset haluamansa tarinat saavuttavat. Kirjan, eli siis tarinan, voi nauttia paperilta, sähköisenä tai äänenä, eikä sen julkaisumuoto muuta millään tavoin itse teoksen arvoa tai sen eteen nähtyä vaivaa”.
ammattikirjailijalle:
Jos kerran maksamme sisällöstä, niin miksi se sama sisältö pokkarina on selkeästi huokeampi. Itselläni sähköinen kirja tulisi pokkareiden korvikkeeksi, joten tarkoituksena ei olekaan lukea ihan viimeisimpiä kirjoja ihan viimeisimpään hintaan, mutta:
http://kirja.elisa.fi/ekirja/vares-pimeyden-tango
17,90€
Loistopokkarina samainen kirja on hintaluokassa C. En tähän hätään löydä ko. hintaluokan tarkkaa hintaa, mutta reilusti alta kympin joka tapauksessa. Mikä tekee sähköisestä kirjasta niin erinomaisen että siitä pitää saada tuplahinta. Varsinkaan kun luettuani sen en voi lainata/antaa sitä kaverille.
Ostan kirjan ostaakseni tarinan, mutta samalla saan muutakin. Se ”tarinan” arvo on minun mielestäni se pokkarin hinta (tai jotain 80-90% pokkarin hinnasta). Kirjan ostaessani ostan tosiaan myös muuta. Ostan mielihyvää siitä, että kirja on hyllyssä. Ostan mahdollisuuden lainata tai antaa kirja ystävälle. Ostan jälleenmyyntiarvoa antikvariaattiin viedessä. Ostan mahdollista keräilyarvoa, jos kirjailija sattuu tulemaan maailmankuuluksi, ja ostamini teos on hänen suurimman menestyksensä ensipainos. Sähkökirjan ostaessani en saa mitään noista, ja siksi hinnan pitäisi olla jotain ihan muuta kuin kovakantisen teoksen hinta.
[…] Kommentit « Elisalta Suomen laajin e-kirjavalikoima […]